Amazon cover image
Image from Amazon.com

Attraktiva städer : en samhällsekonomisk analys / Roland Andersson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: T / Byggforskningsrådet ; 1998:6Publisher: Stockholm : Byggforskningsrådet : Svensk byggtjänst [distributör], 1998Manufacturer: Västerås : Västra ArosDescription: 266 s. ill. (vissa i färg), diagr., kartor 27 cmISBN:
  • 9154058104
Subject(s): DDC classification:
  • 711.4 23
Summary: I boken analyseras vad som kan menas med attraktiva städer samt vad statsmakter och stadsstyren kan göra för att åstadkomma sådana. Vidare diskuteras de svårigheter som är förknippade med sådana åtgärder. Frågan om vilket beslutsunderlag statsmakter respektive stadsstyren behöver för att fatta lämpliga beslut är här av avgörande betydelse och ägnas därför stor uppmärksamhet. Boken vänder sig till olika befattningshavare i kommunerna, såväl politiker som tjänstemän, framförallt till dem som har med stadsbyggandet att bestyra. Boken vänder sig också till blivande ekonomer, arkitekter och ingenjörer vid universitet och högskolor.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) Våning 3 711.4 Andersson Available 200804960048D
Total holds: 0

Finns även i engelsk utgåva: Attractive cities. An economic analysys, BFR T6:1999

I boken analyseras vad som kan menas med attraktiva städer samt vad statsmakter och stadsstyren kan göra för att åstadkomma sådana. Vidare diskuteras de svårigheter som är förknippade med sådana åtgärder. Frågan om vilket beslutsunderlag statsmakter respektive stadsstyren behöver för att fatta lämpliga beslut är här av avgörande betydelse och ägnas därför stor uppmärksamhet. Boken vänder sig till olika befattningshavare i kommunerna, såväl politiker som tjänstemän, framförallt till dem som har med stadsbyggandet att bestyra. Boken vänder sig också till blivande ekonomer, arkitekter och ingenjörer vid universitet och högskolor.

Li:S

Powered by Koha