Amazon cover image
Image from Amazon.com

Människans natur : det grönas betydelse för vårt välbefinnande / Titti Olsson et al ; [fotograf: Helge Rubin ...].

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: T / Byggforskningsrådet ; 1998:21 | Stad & land (Alnarp. 1982) ; 159Publisher: Stockholm : Byggforskningsrådet : Svensk byggtjänst [distributör], 1998Manufacturer: Lund : BTJ Description: [2], 269 s. färgill. 24 cmISBN:
  • 9154058252
Subject(s): DDC classification:
  • 711.55809485 23/swe
Summary: Kontakt med naturen är nödvändig för att människan ska må bra. Det gäller inte minst stadsmänniskan. Denna bok är en redovisning av den forskning om urbana grönområdens betydelse för människors hälsa och välbefinnande, som Byggforskningsrådet stött under 1980- och 90-talet. Boken är tänkt att inspirera och ge argument till alla dem, som i sitt dagliga arbete, ideellt eller privat, verkar för en bättre miljö i våra städer. Den vill visa på möjligheter och ge argument för det gröna i planeringen. I en rad positiva exempel visas hur forskningresultaten omsatts i praktiken och hur parker, trädgårdar och grönområden i staden kan användas för att möta människors önskemål och behov.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) Våning 3 711 Olsson Available 20070036004EF
Total holds: 0

Kontakt med naturen är nödvändig för att människan ska må bra. Det gäller inte minst stadsmänniskan. Denna bok är en redovisning av den forskning om urbana grönområdens betydelse för människors hälsa och välbefinnande, som Byggforskningsrådet stött under 1980- och 90-talet. Boken är tänkt att inspirera och ge argument till alla dem, som i sitt dagliga arbete, ideellt eller privat, verkar för en bättre miljö i våra städer. Den vill visa på möjligheter och ge argument för det gröna i planeringen. I en rad positiva exempel visas hur forskningresultaten omsatts i praktiken och hur parker, trädgårdar och grönområden i staden kan användas för att möta människors önskemål och behov.

Li:S

Powered by Koha