Amazon cover image
Image from Amazon.com

Könshierarkier i gungning : kvinnor i kunskapsföretag = [Gender hierarchies challenged] : [women in knowledge-intensive companies] / Martha Blomqvist.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Summary language: English Series: Studia sociologica Upsaliensia ; 39Publisher: Uppsala : Stockholm : Univ. Almqvist & Wiksell International [distributör], 1994Manufacturer: Stockholm : Norstedt Description: 187 s. diagr. 25 cmISBN:
  • 9155432816
Other title:
  • [Gender hierarchies challenged]
Subject(s): DDC classification:
  • 302.35082 23/swe
Online resources: Dissertation note: Diss. Uppsala : Univ. Summary: Omvandlingen från industrisamhälle till tjänstesamhälle kan öka kvinnors möjligheter i arbetslivet. Den slutsatsen utkristalliserar sig ur en studie av företag i data- och reklambranscherna. Jämförelsevis många av de anställda med självständiga och kvalificerade jobb är kvinnor. Undersökningen visar att det finns ett samband mellan företagets arbetsorganisation och inställningen till att rekrytera kvinnor. Andra faktorer som har betydelse är företagskulturen, hur arbetsinsatser värderas och vilken filosofi som styr vid rekrytering. Resultaten av denna studie kan användas som ett redskap när man analyserar och förändrar arbetsorganisationer, och i jämställdhetsarbete på arbetsplatser.
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) 302.35082 Blomqvist Available 6005320020002
Total holds: 0

Dissertation. - Uppsala : Univ.

Diss. Uppsala : Univ.

Omvandlingen från industrisamhälle till tjänstesamhälle kan öka kvinnors möjligheter i arbetslivet. Den slutsatsen utkristalliserar sig ur en studie av företag i data- och reklambranscherna. Jämförelsevis många av de anställda med självständiga och kvalificerade jobb är kvinnor. Undersökningen visar att det finns ett samband mellan företagets arbetsorganisation och inställningen till att rekrytera kvinnor. Andra faktorer som har betydelse är företagskulturen, hur arbetsinsatser värderas och vilken filosofi som styr vid rekrytering. Resultaten av denna studie kan användas som ett redskap när man analyserar och förändrar arbetsorganisationer, och i jämställdhetsarbete på arbetsplatser.

Powered by Koha