Amazon cover image
Image from Amazon.com

100 viktiga svenska innovationer under tiden 1945-1980 / Torkel Wallmark, Douglas McQueen.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Lund : Studentlitteratur, 1986Manufacturer: Lund : StudentlitteraturDescription: 118 s. ill., diagr., tab. 23 cmISBN:
  • 9144251815
Subject(s): DDC classification:
  • 609.48509044 23/swe
Contents:
Undersökningens målsättning och metodik -- Karakteristiska drag hos innovationerna -- Upphovsmännens insats och bakgrund -- Företagens roll i innovationerna
Summary: Svenska uppfinningar har betytt mycket för den tekniska utvecklingen i Sverige. Svensk teknik exporteras världen över och ger därigenom en grund för ekonomi och välstånd inte bara idag utan också förhoppningsvis i morgo. Hur är det med svenska uppfinningar nuförtiden? Kommer det fortfarande fram goda efterföljare till John Ericsson, Gustaf De Laval, Gustav Dahlén och alla de andra klassiska uppfinnarna i landet? Denna bok inventerar och analyserar utvecklingen och trenderna bland innovationerna. För detta ändamål har en lista på 100 av de viktigaste tkniska uppfinningarna under en trettioårsperiod vaskats fram och deras upphovsmän identifierats. På bas av detta material kan dagens situation betecknas oh utvecklingen beskrivas i kvantitativa termer.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) Våning 3 609 Wallmark Available 20100696004FB
Total holds: 0

Även tillg. med tryckår: 2. tr., 1988 ; 3. [tr.], 1990

Undersökningens målsättning och metodik -- Karakteristiska drag hos innovationerna -- Upphovsmännens insats och bakgrund -- Företagens roll i innovationerna

Svenska uppfinningar har betytt mycket för den tekniska utvecklingen i Sverige. Svensk teknik exporteras världen över och ger därigenom en grund för ekonomi och välstånd inte bara idag utan också förhoppningsvis i morgo. Hur är det med svenska uppfinningar nuförtiden? Kommer det fortfarande fram goda efterföljare till John Ericsson, Gustaf De Laval, Gustav Dahlén och alla de andra klassiska uppfinnarna i landet? Denna bok inventerar och analyserar utvecklingen och trenderna bland innovationerna. För detta ändamål har en lista på 100 av de viktigaste tkniska uppfinningarna under en trettioårsperiod vaskats fram och deras upphovsmän identifierats. På bas av detta material kan dagens situation betecknas oh utvecklingen beskrivas i kvantitativa termer.

Powered by Koha