Amazon cover image
Image from Amazon.com

En förskola för alla : specialpedagogik, inkludering och likvärdighet / Anneli Nielsen och Mikaela Nyroos (red.).

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Liber, [2022]Manufacturer: 2022Edition: Första upplaganDescription: 193 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789147141487
Subject(s): DDC classification:
  • 371.90472 23/swe
Other classification:
  • Eu.01
  • Em-c.01
Summary: Den utbildning och fostran som barn möter under den första delen av livet har betydelse för deras utveckling, lärande och framtida livsvillkor. Förskolan är det första steget i utbildningen och därför är dess roll viktig. I förskolans uppdrag framgår att alla barn har rätt till gemenskap. Barnen har också rätt till en undervisning som är organiserad utifrån deras behov. I den här antologin är därför frågor om alla barns inflytande, delaktighet och perspektiv tongivande. Boken tar upp specialpedagogik, inkludering och likvärdighet och utgår från ett historiskt och samtida sammanhang. Specialpedagogik och specialpedagogisk verksamhet problematiseras samtidigt som relevanta områden som rör förskolan presenteras.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Course book Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) Våning 2 371.90472 Förskola Available 6004300073211
Course book reference Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) 371.90472 Förskola Läses i biblioteket - Library use only 6004300073212
Total holds: 0

Den utbildning och fostran som barn möter under den första delen av livet har betydelse för deras utveckling, lärande och framtida livsvillkor. Förskolan är det första steget i utbildningen och därför är dess roll viktig. I förskolans uppdrag framgår att alla barn har rätt till gemenskap. Barnen har också rätt till en undervisning som är organiserad utifrån deras behov. I den här antologin är därför frågor om alla barns inflytande, delaktighet och perspektiv tongivande. Boken tar upp specialpedagogik, inkludering och likvärdighet och utgår från ett historiskt och samtida sammanhang. Specialpedagogik och specialpedagogisk verksamhet problematiseras samtidigt som relevanta områden som rör förskolan presenteras.

Indexeringslänk

Powered by Koha