Amazon cover image
Image from Amazon.com

Rättsfallsanalys för icke-jurister : analys, metod, beslut / Lupita Svensson.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Norstedts juridik, [2022]Manufacturer: 2022Edition: Andra upplaganDescription: 173 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789139025948
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 348.248504 23/swe
Other classification:
  • Oer
Summary: Syftet med boken är att ge icke-jurister en introduktion till att göra rättsfallsanalyser och stimulera till att låta detta bli en del av det vardagliga arbetet. Boken går igenom rättsteknik på ett grundläggande sätt och presenterar hur en rättsfallsanalys genomförs. I boken presenteras rättsligt material och rättskälleläran. Boken är konkret och praktisk och fokuserar på professioner som är rättstillämpare men inte jurister. Den innehåller även exempel på rättsfall samt instruktioner för hur dessa kan analyseras.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Course book reference Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) 348 Svensson Läses i biblioteket - Library use only 6004300073328
Course book Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) Våning 2 348 Svensson Available 6004300073329
Total holds: 0

Syftet med boken är att ge icke-jurister en introduktion till att göra rättsfallsanalyser och stimulera till att låta detta bli en del av det vardagliga arbetet. Boken går igenom rättsteknik på ett grundläggande sätt och presenterar hur en rättsfallsanalys genomförs. I boken presenteras rättsligt material och rättskälleläran. Boken är konkret och praktisk och fokuserar på professioner som är rättstillämpare men inte jurister. Den innehåller även exempel på rättsfall samt instruktioner för hur dessa kan analyseras.

Powered by Koha