Amazon cover image
Image from Amazon.com

Klassresan / Ulf Martinsson.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Everöd] : Recito förlag, 2022Manufacturer: Borås : BordingEdition: Första upplaganDescription: 177 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789177656968
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Summary: Klassresan är Ulf Martinssons tredje berättelse med läraren Kelm i centrum. Det är också den fristående uppföljaren till Klassbesök (2011) och Klasskillnad (2013). De tre första åren i yrket har varit lärorika och händelserika, men också slitsamma för Kelm. Redan under sitt första yrkesår hamnade han i ett svårt dilemma när eleven Burim utsattes för hedersförtryck och under de två följande åren fick han jobba hårt med sin relation till eleven Amina, som brottades med sin identitet. I den här berättelsen är det klass 7A och folkmordet i Srebrenica som står i fokus, vilket skapar nya utmaningar för Kelm. En speciell roll spelar även eleven Kasper och relationen till honom. Klassresan ger ännu ett unikt perspektiv från skolans värld och tonen i Ulf Martinssons författarskap fortsätter att präglas av en kombination av lättsamhet och djupaste allvar.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) Våning 3 839.738 Martinsson Available 6004300073502
Total holds: 0

Originalupplaga 2022

Serie/fortsättningsarbete: 1. Klassbesök -- 2. Klasskillnad -- 3. Klassresan

Klassresan är Ulf Martinssons tredje berättelse med läraren Kelm i centrum. Det är också den fristående uppföljaren till Klassbesök (2011) och Klasskillnad (2013). De tre första åren i yrket har varit lärorika och händelserika, men också slitsamma för Kelm. Redan under sitt första yrkesår hamnade han i ett svårt dilemma när eleven Burim utsattes för hedersförtryck och under de två följande åren fick han jobba hårt med sin relation till eleven Amina, som brottades med sin identitet. I den här berättelsen är det klass 7A och folkmordet i Srebrenica som står i fokus, vilket skapar nya utmaningar för Kelm. En speciell roll spelar även eleven Kasper och relationen till honom. Klassresan ger ännu ett unikt perspektiv från skolans värld och tonen i Ulf Martinssons författarskap fortsätter att präglas av en kombination av lättsamhet och djupaste allvar.

Powered by Koha