Amazon cover image
Image from Amazon.com

Delaktighet och inflytande enligt barnkonventionen : en handbok för förskolan / Johanna von Bahr, Martina Lundström.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Liber, [2022]Manufacturer: 2022Edition: Första upplaganDescription: 143 sidor illustrationer 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789147140206
Subject(s): DDC classification:
  • 341.48572 23/swe
Other classification:
  • Em-c.01
  • Oc.01
Summary: Att anamma ett barnrättsperspektiv rör sig om alltifrån att lyssna till och uppfatta vad barn verkligen uttrycker till att sätta sig in i deras livsvärldar och att ge dem inflytande över samvaron på förskolan. Författarna presenterar arbetssätt som syftar till att uppnå en barnrättsbaserad förskola i praktiken. Johanna von Bahr redogör för aktuell forskning i förhållande till barnkonventionen och förskolans läroplan medan Martina Lundström bidrar med förskollärarens unika blick på förskolans praktik och verksamhetens organisering.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) Våning 2 341.48572 Bahr Available 6004300073525
Total holds: 0

Att anamma ett barnrättsperspektiv rör sig om alltifrån att lyssna till och uppfatta vad barn verkligen uttrycker till att sätta sig in i deras livsvärldar och att ge dem inflytande över samvaron på förskolan. Författarna presenterar arbetssätt som syftar till att uppnå en barnrättsbaserad förskola i praktiken. Johanna von Bahr redogör för aktuell forskning i förhållande till barnkonventionen och förskolans läroplan medan Martina Lundström bidrar med förskollärarens unika blick på förskolans praktik och verksamhetens organisering.

Powered by Koha