Omslagsbild från Amazon
Bild från Amazon.com

Säkerhetsklimat i en militär organisation / Martin Schüler.

Av: Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Språk på sammanfattning: Engelska Serie: PhD Thesis : University West ; 51Utgivningsuppgift: Trollhättan : Högskolan Väst, 2022Beskrivning: 99 sidor illustrationerInnehållstyp:
  • text
Medietyp:
  • unmediated
Bärartyp:
  • volume
ISBN:
  • 9789189325333
Ämnen: Genre/form:Fler format: Annat format: Säkerhetsklimat i en militär organisationOnlineresurser: Avhandlingskommentar: Diss. (sammanfattning) Trollhättan : Högskolan Väst, 2022 Sammanfattning: Avhandlingens syfte är att utveckla ett verktyg för att undersöka säkerhetsklimat i en militär organisation samt att undersöka relationen mellan säkerhet och lärande i det militära arbetet. Resultaten visar att de nyskapade dimensionerna: Ledningens stöd, Kunskap om lagar, Etik, Prioritering av träning, Undvikande av träning, Rättvis utvärdering, Acceptans av vulnerabilitet mäter andra aspekter av säkerhet som har relevans för den militära organisationen. Vidare har säkerhet undersökts under en militär övning. Resultaten visar att övningsdeltagarna påverkas av ”gamer mode” vilket medför att säkerhetsreglerna upplevs hindrande för att uppnå övningsvinsten. Övningsscenariot skapar situationer där övningsdeltagarna utför arbetsuppgifter med olika grader av autenticism. Övningsdeltagarnas vilja att vinna övningen bidrar till att skapa en situation som sammanblandar vad som är autentiskt och vad som är icke-autentiskt. Problematiken skapar ett underlag som kan vilseleda organisationen och skapa kunskap som bara fungerar under en övning. Sammantaget visar avhandlingen att det nuvarande sättet att öva och organisera en militär övning kan leda till stora svårigheter för säkerhet att samexistera med lärande. Det är rationellt för arbetstagare på olika nivåer att arbeta osäkert vilket ofta rättfärdigas med att krig är konst eller krig är farligt.
Bestånd
Exemplartyp Aktuellt bibliotek Hyllsignatur Status Förfallodatum Streckkod Exemplarreservationer
Bok Högskolan Väst Övre plan (3rd floor), Akademus HV Diss AIL Schüler Utlånad 2024-05-08 6004300073403
Antal reservationer: 0

Härtill 3 uppsatser

Diss. (sammanfattning) Trollhättan : Högskolan Väst, 2022

Avhandlingens syfte är att utveckla ett verktyg för att undersöka säkerhetsklimat i en militär organisation samt att undersöka relationen mellan säkerhet och lärande i det militära arbetet. Resultaten visar att de nyskapade dimensionerna: Ledningens stöd, Kunskap om lagar, Etik, Prioritering av träning, Undvikande av träning, Rättvis utvärdering, Acceptans av vulnerabilitet mäter andra aspekter av säkerhet som har relevans för den militära organisationen. Vidare har säkerhet undersökts under en militär övning. Resultaten visar att övningsdeltagarna påverkas av ”gamer mode” vilket medför att säkerhetsreglerna upplevs hindrande för att uppnå övningsvinsten. Övningsscenariot skapar situationer där övningsdeltagarna utför arbetsuppgifter med olika grader av autenticism. Övningsdeltagarnas vilja att vinna övningen bidrar till att skapa en situation som sammanblandar vad som är autentiskt och vad som är icke-autentiskt. Problematiken skapar ett underlag som kan vilseleda organisationen och skapa kunskap som bara fungerar under en övning. Sammantaget visar avhandlingen att det nuvarande sättet att öva och organisera en militär övning kan leda till stora svårigheter för säkerhet att samexistera med lärande. Det är rationellt för arbetstagare på olika nivåer att arbeta osäkert vilket ofta rättfärdigas med att krig är konst eller krig är farligt.

Teknik från Koha