Amazon cover image
Image from Amazon.com

Ställ om! : allt att vinna på ett klimatsmart liv / Maria Soxbo.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Norstedts, [2022]Manufacturer: 2022Description: 171 sidor illustrationer 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113121901
Subject(s): DDC classification:
  • 333.72 23/swe
Summary: Världen behöver ställa om, forskarna är oerhört eniga om det. Men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast formuleras som en massa livsstils-ajabaja. Och de allra flesta av oss går inte igång på förbud. ​Samtidigt rusar vi uppåt​/​framåt med en ökande känsla av otillräcklighet. ​​Trots att vi på papperet har det bättre än någonsin verkar vi aldrig kunna sluta drömma om ... något annat.Så den här boken börjar i en annan ände! Vad skulle hända om vi tänkte om? Om vi utifrån små och stora förändringar i vardagen kan börja bygga en annan typ av tillvaro - och på sikt samhälle - från grunden. Ett samhälle där det som känns viktigast får ta mest plats.Boken är uppdelad utifrån några av tillvarons stora byggstenar: ​drömmar, tid, jobb, gemenskap, värden, konsumtion och lycka​. Målet är att överraska, helst både en, två och tre gånger och försöka svara på frågan: "What's in it for me?" För det fina med omställningen - både den personliga och den samhälleliga - är att de allra flesta av oss kommer att gå ur den som vinnare.I Ställ om! utgår vi därför från målet - den hållbara människan, och visar både hur vi kan ta oss dit och allt vi har att vinna på det.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) Våning 2 Hållbarhet 333 Soxbo Available 6004300073584
Total holds: 0

Världen behöver ställa om, forskarna är oerhört eniga om det. Men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast formuleras som en massa livsstils-ajabaja. Och de allra flesta av oss går inte igång på förbud. ​Samtidigt rusar vi uppåt​/​framåt med en ökande känsla av otillräcklighet. ​​Trots att vi på papperet har det bättre än någonsin verkar vi aldrig kunna sluta drömma om ... något annat.Så den här boken börjar i en annan ände! Vad skulle hända om vi tänkte om? Om vi utifrån små och stora förändringar i vardagen kan börja bygga en annan typ av tillvaro - och på sikt samhälle - från grunden. Ett samhälle där det som känns viktigast får ta mest plats.Boken är uppdelad utifrån några av tillvarons stora byggstenar: ​drömmar, tid, jobb, gemenskap, värden, konsumtion och lycka​. Målet är att överraska, helst både en, två och tre gånger och försöka svara på frågan: "What's in it for me?" För det fina med omställningen - både den personliga och den samhälleliga - är att de allra flesta av oss kommer att gå ur den som vinnare.I Ställ om! utgår vi därför från målet - den hållbara människan, och visar både hur vi kan ta oss dit och allt vi har att vinna på det.

Powered by Koha