Amazon cover image
Image from Amazon.com

Att möta familjer inom vård och omsorg : en samtalsmodell på systemisk grund / Eva Benzein, Margaretha Hagberg, Carina Persson, Britt-Inger Saveman, Susanne Syrén.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Lund : Studentlitteratur, [2023]Manufacturer: 2023Edition: Tredje upplaganDescription: 159 sidor 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789144153629
Subject(s): DDC classification:
  • 610.730699 23/swe
Other classification:
  • Vpg
  • Vphc
Summary: När en familjemedlem insjuknar eller drabbas av ohälsa påverkas övriga familjemedlemmar individuellt, men även familjen som enhet. Genom att använda modellen Hälsostödjande familjesamtal kan samtalsledare och familj tillsammans identifiera upplevda problem och de styrkor och resurser som finns tillgängliga för att hantera situationer med ohälsa och sjukdom. Modellen är därför en viktig del i omvårdnadsarbetet.??I denna reviderade och uppdaterade upplaga är vissa kapitel omarbetade, vissa är borttagna och två kapitel har tillkommit. Dessa behandlar centrala utgångspunkter relaterat till att lära familjecentrerad omvårdnad och för att implementera modellen i kliniskt arbete.??Boken vänder sig till studenter inom vård och omsorg på grundläggande och avancerad nivå. Boken kan med fördel även användas av samtliga yrkesgrupper inom vård och omsorg.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Books from NU Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) NU-biblioteket 610.730699 Benzein Available 6004300049563
Course book reference Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) 610.730699 Benzein Läses i biblioteket - Library use only 6004300073962
Course book Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) 610.730699 Benzein Available 6004300073963
Total holds: 0

Bakre omslag: "I denna reviderade och uppdaterade upplaga är vissa kapitel omarbetade, vissa är borttagna och två kapitel har tillkommit."

När en familjemedlem insjuknar eller drabbas av ohälsa påverkas övriga familjemedlemmar individuellt, men även familjen som enhet. Genom att använda modellen Hälsostödjande familjesamtal kan samtalsledare och familj tillsammans identifiera upplevda problem och de styrkor och resurser som finns tillgängliga för att hantera situationer med ohälsa och sjukdom. Modellen är därför en viktig del i omvårdnadsarbetet.??I denna reviderade och uppdaterade upplaga är vissa kapitel omarbetade, vissa är borttagna och två kapitel har tillkommit. Dessa behandlar centrala utgångspunkter relaterat till att lära familjecentrerad omvårdnad och för att implementera modellen i kliniskt arbete.??Boken vänder sig till studenter inom vård och omsorg på grundläggande och avancerad nivå. Boken kan med fördel även användas av samtliga yrkesgrupper inom vård och omsorg.

Powered by Koha