Amazon cover image
Image from Amazon.com

Personcentrerad omvårdnad i teori och praktik / David Edvardsson, Annica Backman (red.).

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Lund : Studentlitteratur, [2020]Manufacturer: 2020Edition: Andra upplaganDescription: 215 sidor 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789144090986
Other title:
  • Personcentrerad omvårdnad [Spine title]
Subject(s): DDC classification:
  • 610.7301 22
Other classification:
  • Vpg
Summary: Personcentrerad omvårdnad är en viktig del i en god omvårdnad, särskilt inom äldre- och demensvården. För att kunna ge god omvårdnad behöver patientens perspektiv synliggöras, beaktas och inkluderas i hela vårdprocessen. Denna bok belyser på ett lättillgängligt sätt vad personcentrerad omvårdnad är i olika vårdverksamheter, vad det betyder för upplevelser av hälsa och mått på hälsa, i relation till evidens, ledarskap och miljö samt hur det kan införas i kliniska verksamheter. Denna nya utgåva inkluderar nya kapitel kring kärnkompetenser, personcentrerad omvårdnad i hemmiljöer, personcentrerad rehabilitering samt nationella riktlinjer. Den nya utgåvan inkluderar även ett kritiskt problematiserande kapitel där personcentrerad omvårdnad reflekteras och diskuteras i dialog mellan tre experter i personcentrerad vård. Boken vänder sig till studenter på grundläggande och avancerad nivå inom omvårdnad, rehabilitering och geriatrisk vård. Den kan också användas av kliniskt verksamma inom hälso- och sjukvården och andra som vill bredda sin kunskap kring ett personcentrerat förhållningssätt.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Books from NU Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) NU-biblioteket 610.7301 Personcentrerad Available 26006050721
Books from NU Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) NU-biblioteket 610.7301 Personcentrerad Available 00000001048
Books from NU Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) NU-biblioteket 610.7301 Personcentrerad Available 00000001047
Total holds: 0

Tidigare utgåva redigerad av David Edvardsson

Personcentrerad omvårdnad är en viktig del i en god omvårdnad, särskilt inom äldre- och demensvården. För att kunna ge god omvårdnad behöver patientens perspektiv synliggöras, beaktas och inkluderas i hela vårdprocessen. Denna bok belyser på ett lättillgängligt sätt vad personcentrerad omvårdnad är i olika vårdverksamheter, vad det betyder för upplevelser av hälsa och mått på hälsa, i relation till evidens, ledarskap och miljö samt hur det kan införas i kliniska verksamheter. Denna nya utgåva inkluderar nya kapitel kring kärnkompetenser, personcentrerad omvårdnad i hemmiljöer, personcentrerad rehabilitering samt nationella riktlinjer. Den nya utgåvan inkluderar även ett kritiskt problematiserande kapitel där personcentrerad omvårdnad reflekteras och diskuteras i dialog mellan tre experter i personcentrerad vård. Boken vänder sig till studenter på grundläggande och avancerad nivå inom omvårdnad, rehabilitering och geriatrisk vård. Den kan också användas av kliniskt verksamma inom hälso- och sjukvården och andra som vill bredda sin kunskap kring ett personcentrerat förhållningssätt.

Powered by Koha