Amazon cover image
Image from Amazon.com

Jag vill bara bli erkänd som stat : en självbiografi om autism / Elsa Törnqvist.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Norstedts, 2022Description: 192 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113124940
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 616.85882 23/swe
Other classification:
  • Lz Törnqvist, Elsa
  • Vlada
Summary: "Vad önskar du dig i julklapp? En autismdiagnos!” Efter många år av vårdbesök, självskadebeteende, KBT och felaktiga depressionsdiagnoser fick Elsa Törnqvist diagnosen autism, vid 23 års ålder. Äntligen fick hon en förklaring till varför hon fungerar som hon gör, varför andra tycker att hon är konstig, varför hon inte riktigt klarar av det som andra verkar hantera så lätt, varför hennes liv känns som ett tusenbitarspussel, där man aldrig någonsin ser helheten. Jag vill bara bli erkänd som stat är en gripande och konkret berättelse om att leva med autism, och om den snåriga vägen fram till diagnosen. Det är också väldigt rolig läsning. Om vardagslivet med Elsas stundtals prövade sambo, om varför hon älskar chicken nuggets och varför hon aldrig är så lycklig som när hon får åka buss.
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) 616.8588 Törnqvist Available 6004300074103
Total holds: 0

"Vad önskar du dig i julklapp? En autismdiagnos!” Efter många år av vårdbesök, självskadebeteende, KBT och felaktiga depressionsdiagnoser fick Elsa Törnqvist diagnosen autism, vid 23 års ålder. Äntligen fick hon en förklaring till varför hon fungerar som hon gör, varför andra tycker att hon är konstig, varför hon inte riktigt klarar av det som andra verkar hantera så lätt, varför hennes liv känns som ett tusenbitarspussel, där man aldrig någonsin ser helheten. Jag vill bara bli erkänd som stat är en gripande och konkret berättelse om att leva med autism, och om den snåriga vägen fram till diagnosen. Det är också väldigt rolig läsning. Om vardagslivet med Elsas stundtals prövade sambo, om varför hon älskar chicken nuggets och varför hon aldrig är så lycklig som när hon får åka buss.

Powered by Koha