Amazon cover image
Image from Amazon.com

Tusen och 1 art : om biologisk mångfald och mänsklig enfald / Martin Emtenäs.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Årets bok ; årgång 113 (2022)Publisher: [Stockholm] : Naturskyddsföreningen : Bonnier fakta, 2022Description: 247 sidor illustrationer 25 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789178874248
Other title:
  • Tusen och en art
Subject(s): DDC classification:
  • 333.954209485 23/swe
Other classification:
  • Ug.07-c
  • Ue.052
  • Uhe-c
Summary: Vad är biologisk mångfald? Ja, egentligen allt liv, all natur där människan är en art bland miljoner andra. Men under de senaste hundra åren har vi utsatt naturen för så stora förändringar att mängder av arter pressats hårt. Ibland till randen av utrotning. Och alla dessa arter bär på sin egen historia. De är alla djur och växter som evolutionen format till något fullständigt unikt.I "Tusen och 1 art" berättar Martin Emtenäs personligt och engagerande om åtta djurarter som har det svårt och hotar att försvinna, och visar samtidigt hur vi människor har urholkat naturen som omger oss – skogarna, ängarna, haven och de en gång i tiden så vildsinta älvarna i norr. Vi har förlorat mycket längs vägen när vi använt naturtillgångar och förändrat vårt samhälle. Vad är det vi fått istället? Offrar vi den biologiska mångfalden för någonting bättre? Vad är en art värd?
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) Hållbarhet 333 Emtenäs Available 6004300074162
Total holds: 0

I publikationen felaktigt: ISSN 2000-9615

Vad är biologisk mångfald? Ja, egentligen allt liv, all natur där människan är en art bland miljoner andra. Men under de senaste hundra åren har vi utsatt naturen för så stora förändringar att mängder av arter pressats hårt. Ibland till randen av utrotning. Och alla dessa arter bär på sin egen historia. De är alla djur och växter som evolutionen format till något fullständigt unikt.I "Tusen och 1 art" berättar Martin Emtenäs personligt och engagerande om åtta djurarter som har det svårt och hotar att försvinna, och visar samtidigt hur vi människor har urholkat naturen som omger oss – skogarna, ängarna, haven och de en gång i tiden så vildsinta älvarna i norr. Vi har förlorat mycket längs vägen när vi använt naturtillgångar och förändrat vårt samhälle. Vad är det vi fått istället? Offrar vi den biologiska mångfalden för någonting bättre? Vad är en art värd?

Powered by Koha