Amazon cover image
Image from Amazon.com

Räkna med el / Anette och Gunno von Zweigbergk.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : AvZ design, [2019]Manufacturer: 2019Description: 181 sidor 24 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789198282528
Subject(s): DDC classification:
  • 621.310151 23/swe
Summary: Boken innehåller tillämpad matematik för elteknik och har såväl teori som en stor mängd övningar med facit. Den är avsedd att användas för utbildning och passar alla som vill öva på att räkna med el, eller som vill uppdatera sina kunskaper i såväl matematik som el.De inledande delarna omfattar bl.a. prefix, räkneregler för tiopotenser och bråktal, avrundning, procenträkning, de mest användbara funktionerna på räknedosan och metodik för hur man använder formler.Huvuddelen av boken täcker beräkningar med likström, effekt och energi, sinuskurvan och växelspänning samt växelström. Det finns många övningar med t.ex. serie- och parallellkopplingar, trigonometri, fasvinkel, momentanvärden samt aktiv och reaktiv effekt. Exempel på storheter, enheter och en formelsamling för el finns självklart med.Vi har lagt stort fokus på funktioner och grafer för el, derivata (förändringshastighet), logaritmer och decibel samt exempel på hur man använder statistik då man räknar med el. Varje del innehåller övningsuppgifter med facit.
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Course book Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) 621.31 Zweigbergk Available 6004300074288
Course book reference Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) 621.31 Zweigbergk Läses i biblioteket - Library use only 6004300074289
Total holds: 0

Boken innehåller tillämpad matematik för elteknik och har såväl teori som en stor mängd övningar med facit. Den är avsedd att användas för utbildning och passar alla som vill öva på att räkna med el, eller som vill uppdatera sina kunskaper i såväl matematik som el.De inledande delarna omfattar bl.a. prefix, räkneregler för tiopotenser och bråktal, avrundning, procenträkning, de mest användbara funktionerna på räknedosan och metodik för hur man använder formler.Huvuddelen av boken täcker beräkningar med likström, effekt och energi, sinuskurvan och växelspänning samt växelström. Det finns många övningar med t.ex. serie- och parallellkopplingar, trigonometri, fasvinkel, momentanvärden samt aktiv och reaktiv effekt. Exempel på storheter, enheter och en formelsamling för el finns självklart med.Vi har lagt stort fokus på funktioner och grafer för el, derivata (förändringshastighet), logaritmer och decibel samt exempel på hur man använder statistik då man räknar med el. Varje del innehåller övningsuppgifter med facit.

Powered by Koha