Amazon cover image
Image from Amazon.com

Det andra namnet : roman / Jon Fosse ; översättning av Lars Andersson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Norwegian (Nynorsk) Series: Septologin ; 1-2Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2021]Manufacturer: 2021Description: 476 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100179755
Uniform titles:
  • Det andre namnet Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.82374 23/swe
Other classification:
  • Hcedbn.01
Summary: Första boken i Jon Fosses storverk. Konstnären Asle bor själv på Dylgja norr om Björgvin. I Björgvin bor en annan Asle som även han är konstnär. De två männen är vänner och på ett vis dubbelgångare, två versioner av samma liv. Medan jagberättaren förbereder en utställning på ett galleri, hittar han vännen Asle liggande i snön. Han har kollapsat av alkoholmissbruk och blir inlagd på sjukhus. Detta första band av ”Septologien” berättar historien om Asle och Asle genom tillbakablickar på barndomen. Det handlar om Asle och systern, fjorden och alla faror, men också om en grannpojke som försvann på havet. ”Septologien” är en storslagen berättelse om konst, Gud, alkoholism, vänskap och tiden som går. Det handlar om döden, men också om vad det vill säga att vara i livet.
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) 839.82 Fosse Available 6004300074433
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2021

Första boken i Jon Fosses storverk. Konstnären Asle bor själv på Dylgja norr om Björgvin. I Björgvin bor en annan Asle som även han är konstnär. De två männen är vänner och på ett vis dubbelgångare, två versioner av samma liv. Medan jagberättaren förbereder en utställning på ett galleri, hittar han vännen Asle liggande i snön. Han har kollapsat av alkoholmissbruk och blir inlagd på sjukhus. Detta första band av ”Septologien” berättar historien om Asle och Asle genom tillbakablickar på barndomen. Det handlar om Asle och systern, fjorden och alla faror, men också om en grannpojke som försvann på havet. ”Septologien” är en storslagen berättelse om konst, Gud, alkoholism, vänskap och tiden som går. Det handlar om döden, men också om vad det vill säga att vara i livet.

Powered by Koha