Amazon cover image
Image from Amazon.com

Livet med bröstcancer : personliga erfarenheter och professionella insatser / Ullakarin Nyberg.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Natur & Kultur, [2024]Manufacturer: 2024Edition: Första utgåvanDescription: 166 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789127462557
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 616.994 23/swe
Other classification:
  • Vgaab
  • Vep
  • Lz Nyberg, Ullakarin
Summary: I december 2018 får psykiatern och före detta cancerläkaren Ullakarin Nyberg beskedet att hon har en snabbväxande bröstcancer. Från att vara den som hjälper andra tvingas hon byta perspektiv när hon själv blir patient. I Livet med bröstcancer väver hon ihop sina personliga reflektioner och erfarenheter med sin professionella kunskap inom psykiatri och cancervård. På ett initierat, nyanserat och djupt berörande sätt förmedlar hon trygghet i det svåra, där fakta varvas med exempel och tips på förhållningssätt. Hon berör bland annat kroppsliga förluster, hur relationer påverkas, olika vägar att skapa en ny normalitet i vardagen och livets existentiella aspekter. Boken ökar förståelsen för bröstcancer och ger verktyg för att hantera det som sjukdomen och behandlingen för med sig. Det är en bok för dig som själv lever med eller har haft bröstcancer, för dig som har en sjuk närstående eller som i din yrkesroll möter människor som drabbats.
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) 362.1 Nyberg Available 6004300076419
Total holds: 0

I december 2018 får psykiatern och före detta cancerläkaren Ullakarin Nyberg beskedet att hon har en snabbväxande bröstcancer. Från att vara den som hjälper andra tvingas hon byta perspektiv när hon själv blir patient. I Livet med bröstcancer väver hon ihop sina personliga reflektioner och erfarenheter med sin professionella kunskap inom psykiatri och cancervård. På ett initierat, nyanserat och djupt berörande sätt förmedlar hon trygghet i det svåra, där fakta varvas med exempel och tips på förhållningssätt. Hon berör bland annat kroppsliga förluster, hur relationer påverkas, olika vägar att skapa en ny normalitet i vardagen och livets existentiella aspekter. Boken ökar förståelsen för bröstcancer och ger verktyg för att hantera det som sjukdomen och behandlingen för med sig. Det är en bok för dig som själv lever med eller har haft bröstcancer, för dig som har en sjuk närstående eller som i din yrkesroll möter människor som drabbats.

Powered by Koha