Amazon cover image
Image from Amazon.com

En väv av lögner / Kristin Fägerskjöld.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Norstedts, [2023]Manufacturer: 2023Description: 360 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113122021
Uniform titles:
  • En väv av lögner
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hc.01
Summary: Året är 1958 och på ett ålderdomshem i New York sitter en gammal kvinna som i hela sitt vuxna liv har levt med en väl bevarad hemlighet. Hon kallar sig Daisy White sedan flera årtionden och ingen på den här sidan Atlanten känner till hennes riktiga bakgrund. I själva verket är hon en svensk adelsdam som var en av huvudparterna i en uppmärksammad mordrättegång. Men vad var det egentligen som hände den där vintern 1897 på herrgården utanför Norrköping då hennes blivande svärfar dog? Och hur kunde allt gå så fel att hon fick lämna Sverige under förnedrande former och ändra sitt namn? En väv av lögner bygger på den sanna berättelsen om Helga Fägerskiöld, men vilka drivkrafter som låg bakom dramat och vad som verkligen skedde är det ingen som vet säkert. Kristin Fägerskjöld har skrivit en roman ur sin släktings perspektiv i ett försök att skildra den gripande händelsen.
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) 839.738 Fägerskjöld Available 6004300074328
Total holds: 0

Originalupplaga 2023

Omslag: "Baserad på en sann historia"

Året är 1958 och på ett ålderdomshem i New York sitter en gammal kvinna som i hela sitt vuxna liv har levt med en väl bevarad hemlighet. Hon kallar sig Daisy White sedan flera årtionden och ingen på den här sidan Atlanten känner till hennes riktiga bakgrund. I själva verket är hon en svensk adelsdam som var en av huvudparterna i en uppmärksammad mordrättegång. Men vad var det egentligen som hände den där vintern 1897 på herrgården utanför Norrköping då hennes blivande svärfar dog? Och hur kunde allt gå så fel att hon fick lämna Sverige under förnedrande former och ändra sitt namn? En väv av lögner bygger på den sanna berättelsen om Helga Fägerskiöld, men vilka drivkrafter som låg bakom dramat och vad som verkligen skedde är det ingen som vet säkert. Kristin Fägerskjöld har skrivit en roman ur sin släktings perspektiv i ett försök att skildra den gripande händelsen.

Powered by Koha