Amazon cover image
Image from Amazon.com

Etik och juridik för psykologer och psykoterapeuter / Ebba Sverne Arvill, Åke Hjelm, Lars-Åke Johnsson, Christina Sääf.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Lund : Studentlitteratur, [2020]Manufacturer: 2020Edition: Åttonde upplaganDescription: 453 sidor 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789144137759
Other title:
  • Etik och juridik [Spine title]
Subject(s): DDC classification:
  • 174.29689 23/swe
Other classification:
  • Dgdo
  • Dgvl
  • Vpd:oe
Summary: Denna uppskattade klassiker föreligger nu i sin åttonde upplaga och här redovisas de lagändringar som skett med bland annat den nya förvaltningslagen. Nya rättsfall och JO-uttalanden uppmärksammas också. Författarna går grundligt igenom de sekretess- och journalföringsfrågor som berör psykologer och psykoterapeuter. De etiska dilemman som dessa yrkesgrupper ställs inför belyses med exempel och fallbeskrivningar. I boken redovisas också den etik som är vägledande för vetenskaplig forskning inom ämnesområdet. Med sitt dubbla perspektiv väver boken samman etiken och juridiken på ett instruktivt och lättfattligt sätt. Etik och juridik vänder sig till universitets- och högskolestuderande vid psykolog- och psykoterapeututbildningarna samt till yrkesverksamma psykologer och psykoterapeuter.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Books from NU Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) NU-biblioteket 174.2 Sverne Arvill Pending hold 6004300049582
Total holds: 1

Denna uppskattade klassiker föreligger nu i sin åttonde upplaga och här redovisas de lagändringar som skett med bland annat den nya förvaltningslagen. Nya rättsfall och JO-uttalanden uppmärksammas också. Författarna går grundligt igenom de sekretess- och journalföringsfrågor som berör psykologer och psykoterapeuter. De etiska dilemman som dessa yrkesgrupper ställs inför belyses med exempel och fallbeskrivningar. I boken redovisas också den etik som är vägledande för vetenskaplig forskning inom ämnesområdet. Med sitt dubbla perspektiv väver boken samman etiken och juridiken på ett instruktivt och lättfattligt sätt. Etik och juridik vänder sig till universitets- och högskolestuderande vid psykolog- och psykoterapeututbildningarna samt till yrkesverksamma psykologer och psykoterapeuter.

Powered by Koha