Amazon cover image
Image from Amazon.com

Forskning och pengar : om forskningsfinansiering / Mats Ulfendahl.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Lava, [2021]Copyright date: ©2021Description: 176 sidor illustrationer 24 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789189269552
Subject(s): DDC classification:
  • 001.4409485 23/swe
Other classification:
  • Bfa-c
Summary: Pengar är en väsentlig del i forskningens ekosystem. Forskaren ansöker om pengar för att kunna adressera viktiga frågeställningar och hitta kunskap som utvecklar samhället och gör våra liv lättare. För forskningsfinansiärer handlar det om en investering där det är angeläget att det blir en bra utdelning. Det är en hård konkurrens om forskningsmedlen och alldeles för ofta sker avslag på grund av en dålig ansökan, inte på grund av ett dåligt projekt. För att vara framgångsrik är det nödvändigt att både ha en god förståelse för forskningssystemet och en förmåga att utveckla sin forskningsidé till en konkret ansökan om forskningsstöd. Denna bok handlar om att bemästra detta hantverk. I Forskning och pengar - om forskningsfinansiering beskriver Mats Ulfendahl processerna i forskningsfinansieringen och ger praktiska tips och råd om hur man bäst tar fram en konkurrenskraftig och framgångsrik ansökan. Det är en bok som skapar förutsättningar för starka forskare och viktig forskning att erhålla finansiering. Mats Ulfendahl har tidigare varit verksam som huvudsekreterare för medicin och hälsa vid Vetenskapsrådet, den främsta finansiären av forskning i Sverige. Som deltagare i flera utvärderingar av internationell forskningsfinansiering och som ledamot i internationella styrgrupper har han ett brett perspektiv på det svenska forskningssystemet. Han har även omfattande erfarenhet av arbete med privata forskningsfi-nansiärer. Idag är han forskningsdirektör i Region Östergötland.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Books from NU Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) NU-biblioteket 001.4 Ulfendahl Available 6004300049629
Total holds: 0

Pengar är en väsentlig del i forskningens ekosystem. Forskaren ansöker om pengar för att kunna adressera viktiga frågeställningar och hitta kunskap som utvecklar samhället och gör våra liv lättare. För forskningsfinansiärer handlar det om en investering där det är angeläget att det blir en bra utdelning. Det är en hård konkurrens om forskningsmedlen och alldeles för ofta sker avslag på grund av en dålig ansökan, inte på grund av ett dåligt projekt. För att vara framgångsrik är det nödvändigt att både ha en god förståelse för forskningssystemet och en förmåga att utveckla sin forskningsidé till en konkret ansökan om forskningsstöd. Denna bok handlar om att bemästra detta hantverk. I Forskning och pengar - om forskningsfinansiering beskriver Mats Ulfendahl processerna i forskningsfinansieringen och ger praktiska tips och råd om hur man bäst tar fram en konkurrenskraftig och framgångsrik ansökan. Det är en bok som skapar förutsättningar för starka forskare och viktig forskning att erhålla finansiering. Mats Ulfendahl har tidigare varit verksam som huvudsekreterare för medicin och hälsa vid Vetenskapsrådet, den främsta finansiären av forskning i Sverige. Som deltagare i flera utvärderingar av internationell forskningsfinansiering och som ledamot i internationella styrgrupper har han ett brett perspektiv på det svenska forskningssystemet. Han har även omfattande erfarenhet av arbete med privata forskningsfi-nansiärer. Idag är han forskningsdirektör i Region Östergötland.

Powered by Koha