Amazon cover image
Image from Amazon.com

Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd / Lasse Wierup.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Forum, [2021]Manufacturer: 2021Description: 342 sidor, 8 onumrerade sidor illustrationer 18 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789137502403
Subject(s): DDC classification:
  • 364.106609485 23/swe
Other classification:
  • Oepa-c
  • Oabkba-c
Summary: En avslöjande djupdykning i den nya gängkriminaliteten, skriven av Sveriges främsta kriminalreporter. Människors rädsla och otrygghet dominerar numera samhällsdebatten. Sverige har blivit ett europeiskt undantag där polisen tycks stå maktlös när unga män skjuter med automatvapen, tonårspojkar kastar handgranater och oskyldiga dödas. Hur har vi hamnat här? Genom att granska flera av de mest våldsamma grupperingarna blottlägger Lasse Wierup gärningsmännens drivkrafter och polisens brister. Vad krävs för att samhället ska återta makten och skapa trygghet för medborgarna? Wierup är författare till böcker som Svensk maffia och Helvetet inifrån. Gangsterparadiset är en bok för alla som vill förstå Sverige år 2020.
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) 364 Wierup Available 6004300076417
Total holds: 0

Kolofon: "Första utgåva Bokförlaget Forum 2020"

En avslöjande djupdykning i den nya gängkriminaliteten, skriven av Sveriges främsta kriminalreporter. Människors rädsla och otrygghet dominerar numera samhällsdebatten. Sverige har blivit ett europeiskt undantag där polisen tycks stå maktlös när unga män skjuter med automatvapen, tonårspojkar kastar handgranater och oskyldiga dödas. Hur har vi hamnat här? Genom att granska flera av de mest våldsamma grupperingarna blottlägger Lasse Wierup gärningsmännens drivkrafter och polisens brister. Vad krävs för att samhället ska återta makten och skapa trygghet för medborgarna? Wierup är författare till böcker som Svensk maffia och Helvetet inifrån. Gangsterparadiset är en bok för alla som vill förstå Sverige år 2020.

Powered by Koha