Amazon cover image
Image from Amazon.com

Att försvinna sig : en mor och dotters berättelse om anorexi / Signe och Anna Bennich.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Enskede] : Bazar, [2024]Manufacturer: 2024Description: 327 sidor 20 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180065962
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 362.25 23/swe
Other classification:
  • Lz Bennich, Signe
  • Lz Bennich, Anna
  • Vlaaf
Summary: När Signe i tidiga tonår drabbas av anorexia sker det relativt smygande, utan att hon själv riktigt förstår vad som händer. Samtidigt som hon kämpar mot sina demoner tror hennes mamma, Anna, att den ångest som ibland blir synlig handlar om stress och höga prestationskrav. När ätstörningen väl kommer till ytan börjar bådas kamp för Signes överlevnad – och under några år skriver de parallella dagböcker. I Signes dagboksanteckningar får vi följa sjukdomsförloppet och hur anorexin drar henne allt längre bort från livet. I Annas dagbok hanteras en mammas rädsla, oro och ovisshet, skulden hon känner och hur sjukdomen påverkar resten av familjen. Att skriva dagbok blir för dem båda en strategi för att sortera i omtumlande tankar och känslor. Dagböckerna är i efterhand sammanflätade i ett kronologiskt vågspel och tar oss genom sjukdomstiden från två perspektiv. Anteckningarna har kompletterats med några återkommande tillbakablickar, reflektioner och lärdomar som kommit ur processen. Boken ger oss några svar, ökad kunskap och förhoppningsvis en hel del tröst och hopp.
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Övre plan (3rd floor) 616.8526 Bennich Available 6004300076508
Total holds: 0

När Signe i tidiga tonår drabbas av anorexia sker det relativt smygande, utan att hon själv riktigt förstår vad som händer. Samtidigt som hon kämpar mot sina demoner tror hennes mamma, Anna, att den ångest som ibland blir synlig handlar om stress och höga prestationskrav. När ätstörningen väl kommer till ytan börjar bådas kamp för Signes överlevnad – och under några år skriver de parallella dagböcker. I Signes dagboksanteckningar får vi följa sjukdomsförloppet och hur anorexin drar henne allt längre bort från livet. I Annas dagbok hanteras en mammas rädsla, oro och ovisshet, skulden hon känner och hur sjukdomen påverkar resten av familjen. Att skriva dagbok blir för dem båda en strategi för att sortera i omtumlande tankar och känslor. Dagböckerna är i efterhand sammanflätade i ett kronologiskt vågspel och tar oss genom sjukdomstiden från två perspektiv. Anteckningarna har kompletterats med några återkommande tillbakablickar, reflektioner och lärdomar som kommit ur processen. Boken ger oss några svar, ökad kunskap och förhoppningsvis en hel del tröst och hopp.

Powered by Koha