Amazon cover image
Image from Amazon.com

Tematisk analys / Olle Tivenius.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Lund : Studentlitteratur, [2024]Manufacturer: 2024Edition: Upplaga 1Description: 183 sidor 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789144180571
Subject(s): DDC classification:
  • 001.42 23/swe
Other classification:
  • Dd
Summary: För att kunna navigera säkert i uppsatsskrivandets värld och därmed kunna arbeta tryggt och målmedvetet behöver man förstå mekaniken i den metod man tillämpar samt dess bakomliggande epistemologi (kunskapsteori). Tematisk analys utgör ett hållbart helhetskoncept som tar sikte på att nå lite längre i bearbetningen av ett material än man gör med en rent deskriptiv ansats. Det är en metod för att få fram såväl väntade som oväntade aspekter ur ett datamaterial - byggstenar som kan forma kategorier och nya teorier. I boken beskrivs de epistemologiska grunderna samt metodens tillämpning och presentation av undersökningen på ett detaljerat och begripligt sätt. Särskild vikt har lagts vid entydiga och tydligt definierade begrepp. Tematisk analys är en metodbok som riktar sig till alla som står i begrepp att använda metoden, men är skriven med ett medvetet didaktiskt anslag som gör den tillgänglig även för grundutbildningsstudenter, bland annat genom en inspirerande modelluppsats.
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Book Högskolan Väst Entréplan (2nd floor) 001.42 Tivenius Available 6004300076623
Total holds: 0

För att kunna navigera säkert i uppsatsskrivandets värld och därmed kunna arbeta tryggt och målmedvetet behöver man förstå mekaniken i den metod man tillämpar samt dess bakomliggande epistemologi (kunskapsteori). Tematisk analys utgör ett hållbart helhetskoncept som tar sikte på att nå lite längre i bearbetningen av ett material än man gör med en rent deskriptiv ansats. Det är en metod för att få fram såväl väntade som oväntade aspekter ur ett datamaterial - byggstenar som kan forma kategorier och nya teorier. I boken beskrivs de epistemologiska grunderna samt metodens tillämpning och presentation av undersökningen på ett detaljerat och begripligt sätt. Särskild vikt har lagts vid entydiga och tydligt definierade begrepp. Tematisk analys är en metodbok som riktar sig till alla som står i begrepp att använda metoden, men är skriven med ett medvetet didaktiskt anslag som gör den tillgänglig även för grundutbildningsstudenter, bland annat genom en inspirerande modelluppsats.

Powered by Koha