Näring och hälsa / Ulla Johansson & Anna Stubbendorff.
Material type:
- text
- unmediated
- volume
- 9789144125947
- 613.2 23/swe
- Vcc
- Qcabc
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|
Book | Högskolan Väst Övre plan / Upper floor | 613.2 Johansson | Checked out | 2025-09-12 | 6004300076830 |
Tidigare utgåva av Ulla Johansson
Även med tryckår 2021 (3. tr.)
Introduktion -- Rekommendationer och matvanor -- Vegetariska koster -- Mat hela livet med fokus på vegetarisk kost – Näringslära -- Nutritionsstatus -- Kosttillskott -- Livsmedel -- Mat och miljö -- Näringsförändringar vid tillagning och livsmedelshantering -- Risker med mat -- Mat och hälsa -- Bilaga 1 Nordiska näringsrekommendationer 2012 : NNR 2012 -- Bilaga 2 Näringsberäkning
Hur ser vårt näringsbehov ut genom vår livscykel? Finns det någon kost som är överlägsen alla andra? Varför tros rödbetor vara nyttigt? I vilka livsmedel finns vitamin D? Var hittar veganer omega-3-fettsyror? I boken finns svaren på dessa och många fler frågor tillsammans med grundläggande kunskap och nya rön inom området näring och hälsa...