Amazon cover image
Image from Amazon.com

Näring och hälsa / Ulla Johansson & Anna Stubbendorff.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Lund : Studentlitteratur, [2020]Manufacturer: 2020Edition: Fjärde upplaganDescription: 471 sidor 25 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789144125947
Subject(s): DDC classification:
  • 613.2 23/swe
Other classification:
  • Vcc
  • Qcabc
Contents:
Introduktion -- Rekommendationer och matvanor -- Vegetariska koster -- Mat hela livet med fokus på vegetarisk kost – Näringslära -- Nutritionsstatus -- Kosttillskott -- Livsmedel -- Mat och miljö -- Näringsförändringar vid tillagning och livsmedelshantering -- Risker med mat -- Mat och hälsa -- Bilaga 1 Nordiska näringsrekommendationer 2012 : NNR 2012 -- Bilaga 2 Näringsberäkning
Summary: Hur ser vårt näringsbehov ut genom vår livscykel? Finns det någon kost som är överlägsen alla andra? Varför tros rödbetor vara nyttigt? I vilka livsmedel finns vitamin D? Var hittar veganer omega-3-fettsyror? I boken finns svaren på dessa och många fler frågor tillsammans med grundläggande kunskap och nya rön inom området näring och hälsa...
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode
Book Högskolan Väst Övre plan / Upper floor 613.2 Johansson Checked out 2025-09-12 6004300076830
Total holds: 1

Tidigare utgåva av Ulla Johansson

Även med tryckår 2021 (3. tr.)

Introduktion -- Rekommendationer och matvanor -- Vegetariska koster -- Mat hela livet med fokus på vegetarisk kost – Näringslära -- Nutritionsstatus -- Kosttillskott -- Livsmedel -- Mat och miljö -- Näringsförändringar vid tillagning och livsmedelshantering -- Risker med mat -- Mat och hälsa -- Bilaga 1 Nordiska näringsrekommendationer 2012 : NNR 2012 -- Bilaga 2 Näringsberäkning

Hur ser vårt näringsbehov ut genom vår livscykel? Finns det någon kost som är överlägsen alla andra? Varför tros rödbetor vara nyttigt? I vilka livsmedel finns vitamin D? Var hittar veganer omega-3-fettsyror? I boken finns svaren på dessa och många fler frågor tillsammans med grundläggande kunskap och nya rön inom området näring och hälsa...